Polyester reparatie

Een goed polyester product zonder scheuren of beschadigingen is natuurlijk van groot belang, zeker bij industriële toepassingen moet polyester reparatie goed gebeuren. Polyester reparatie wordt met name toegepast op vervoersmiddelen zoals boten, auto’s, caravans, kano’s, campers en nog veel meer andere producten. Dan is het uiteraard noodzakelijk dat er geen breuken zijn om fatale gevolgen te voorkomen, daarvoor bieden wij polyester reparatie. Polyester reparatie hoeft overigens niet alleen bij een breuk te gebeuren, maar het is ook mogelijk om een reeds bestaand product te verstevigen met polyester om het sterker te maken en toekomstige scheuren te voorkomen.

Bij een polyester reparatie worden de beschadigde polyester vezels verwijderd en vervangen door geheel nieuw polyester, zodat de voorheen zwakke plek optimaal wordt verholpen. Het gerepareerde voorwerp is dan weer net zo sterk als voorheen en de reparatie is in de meeste gevallen vrijwel onzichtbaar. Bij een reparatie wordt het polyester eerst goed schoongemaakt en glad geschuurd, zodat het zo goed mogelijk gerepareerd kan worden. Daarna wordt het beschadigde gedeelte hersteld met hoge kwaliteit polyester en extra versteving en afgewerkt zodat er niks meer te zien is van de reparatie.

Zorg ervoor dat als er kleine schade ontstaat er direct aan polyester reparatie wordt gedaan, want als er een zwakke plek ontstaat in het polyester product kan daar veel sneller een grote breuk voorkomen, waardoor er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Er snel bij zijn met polyester reparatie na een beschadiging is dus van vitaal belang. Behalve polyester reparatie kan Holthausen Composieten ook producten van andere materialen voor u reparen, epoxy en polyurethaan, in combinatie met een versteviging van glasvezel, carbon en/of aramide (kevlar) weefsels. Op deze manier wordt schade door middel van reparatie dus optimaal gerepareerd en is het product weer net zo stevig als voor heen.

Vragen over wat Holthausen Composieten op het gebied van polyester reparatie of andere reparatie mogelijkheden voor u kan betekenen? Neem direct contact met ons op.