Composieten

Een composiet is een verzamelnaam van samenvoegen van verschillende composieten, hieronder vallen ook vezel versterkte kunststoffen. In de volksmond spreekt men vaak over polyester producten, echter composieten geeft hier aan dat het hoogwaardige polyester producten betreft.

Bekende composieten die dagelijks worden gebruikt zijn mortel, beton, versterkte kunststoffen, metalen en keramiek. Holthausen Composieten is gespecialiseerd in polyester versterkte composieten. Vezel versterkte kunststoffen worden ingezet voor lichtgewicht en sterke constructies. We maken deze polyester composieten voor diverse sectoren, zoals de automotive industrie, machines en machinekasten, de recreatiebranche en nog veel meer industriële segmenten.

We ontwerpen alle composieten in een ontwerpschets of 3D CAD bestand, zodat altijd duidelijk is hoe het gewenste product eruit komt te zien en welke aanpassingen eraan gedaan kunnen worden. Hierbij geven wij vanuit onze jarenlange ervaring natuurlijk altijd deskundig advies. Na het ontwerp wordt bepaald welk materiaal het beste gebruikt kan worden om het product definitief te gaan realiseren. In welke omstandigheden wordt het gebruikt, welke eigenschappen zijn nodig en hoe sterk moet het uiteindelijke product zijn.
Deze en andere factoren bepalen de keuze voor het materiaal waar we verder mee aan de slag gaan en de haalbaarheid van een product.

Daarna wordt begonnen met het handmatig maken van een model, het maken van de mal en het uiteindelijke produceren indien het model goedgekeurd is en het definitief gemaakt kan worden.
Bekijk eens onze eerder gerealiseerde projecten en wat wij voor uw specifieke industrie reeds ontworpen en gemaakt hebben om een idee te krijgen van wat wij voor u kunnen betekenen. Mocht u informatie nodig hebben die u niet op onze website kunt vinden, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.