Ontwikkeling van uw polyester product begint aan de hand van een ontwerpschets of 3D CAD bestand. Hierin kunnen wij u bijstaan met onze creatieve en technische kennis.

Ook het maken van CAD bestanden in Solid works behoort tot de mogelijkheden.

Voor eventueel verdere design wensen hebben wij meerdere partners.

De volgende stappen worden doorlopen om tot een goed polyester eindproduct te komen:

  • Ontwerpschets of 3D bestand
  • Haalbaarheid / bepalen materiaalkeuze en productie techniek bijvoorbeeld polyester of epoxy composiet
  • CAD/CAM frezen van het model / handmatig aanmaken van een model
  • Mallenbouw in polyester, epoxy of metaal.
  • Eventueel prototraject
  • Productie in Nederland of in een van onze buitenlandse vestigingen

Bij ons kunt u uw bedachte polyester producten of polyester onderdelen in samenwerking met ons ontwerpen en produceren. Het door u bedachte product gaan we dan ontwerpen in een ontwerpschets of 3D CAD bestand, zodat u een driedimensionaal beeld heeft van de polyester producten die uiteindelijk gemaakt gaan worden. Natuurlijk kunt u dan nog altijd aanpassingen laten maken. Aan de hand van dit 3D model en de toepassing waar dit voor gaat worden ingezet en de eigenschappen waar het product aan moet voldoen, bepalen we het materiaal waarvan het product gemaakt moet gaan worden. Vaak zijn dit polyester producten, maar ook epoxy en polyurethaan zijn mogelijk, in combinatie met een versteviging van glasvezel, carbon en/of aramide (kevlar) weefsels om het product zo stevig mogelijk te maken.

Nadat  bepaald is welk materiaal er gebruikt moet worden gaan we beginnen met het handmatig creëren van een prototype, zodat u kunt zien of de uiteindelijke producten aan al uw verwachtingen voldoen. Mocht het model helemaal goed zijn, dan kunnen we aan de slag met het maken van de mal waar het product in gegoten gaat worden. Vervolgens kan het product dan geproduceerd worden in de gewenste hoeveelheid en kan het in gebruik worden genomen of geïntegreerd in uw uiteindelijke product.